Καινοτομίες

Οι καθηγητές μας συνεχώς προσπαθούν να ανεβάσουν το ηθικό και την απόδοση όλων των μαθητών τους.

 

Τεστ 5 λεπτών

Ένα μέρος της  άρτιας οργάνωσης για τον σκοπό αυτό  είναι και η καθιέρωση  κατά τη διάρκεια του μαθήματος 5λεπτων τεστ. Σκοπός αυτών των τεστ είναι να διαπιστώσουμε αν ο μαθητής έχει κατανοήσει βασικές   έννοιες όπως τύποι, θεωρήματα, βασικές προτάσεις , απλές ασκήσεις κ.τ.λ, απαραίτητες για μία καλή συνέχεια.

Αν ο μαθητής δεν λαμβάνει στα τεστ αυτά βαθμολογία 19-20 τότε επεμβαίνουμε για να ανατάξουμε την ενδεχόμενη χαμηλή βαθμολογία.

Οι εκφωνήσεις σε πολλά  ολιγόλεπτα τεστ συνοδεύονται από εικόνες για να δείξουν στον μαθητή ότι χρόνος είναι σύντομος και με αυτοσυγκέντρωση πρέπει γρήγορα να αποδώσουν όσα ήδη πρέπει να γνωρίζουν. Μερικά δείγματα είναι τα  παρακάτω.

Ενδιαφέρουσες ασκήσεις

Πολλές ασκήσεις των καθηγητών μας  έχουν γραφτεί με σκοπό να παρουσιάσουν τα άψυχα και απωθητικά μαθηματικά για τους πολλούς μαθητές με τέτοιο τρόπο ώστε να τους προσελκύσει, να δημιουργήσει το ενδιαφέρων για την εκμάθησή τους και γενικά να τους αλλάξει την εικόνα και την άποψη που έχουν γι΄ αυτά. Π.χ.

Εφευρετικότητα

Τελειωμό δεν έχουν οι καθηγητές μας στην εφευρετικότητα προκειμένου να  πείσουν τους  μαθητές μας στην ανάγκη της διαρκούς προσπάθειας μέχρι την επίτευξη του στόχου. Για τον σκοπό αυτό, αναφέρουμε ενδεικτικά το παρακάτω το οποίο  σχεδίασαν εκ του μηδενός και παρέδωσαν στους μαθητές μας:

Επιβράβευση του μαθητή

Η ενθάρρυνση ο έπαινος και η επιβράβευση του μαθητή για εμάς είναι κορυφαία αποστολή του καλού δασκάλου. Γι’ αυτό εκτός από την προσωπική ενθάρρυνση,  σε πολλές από τις σημειώσεις των καθηγητών μας που δίδονται στους μαθητές, υπάρχουν σχόλια που σκοπό έχουν να διατηρήσουν σε υψηλά  επίπεδα τον στόχο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

Αγαπητέ φίλε μαθητή
Πολλές φορές στην προσπάθειά σου να λύσεις κάποια δύσκολη άσκηση κάνεις και μερικά λάθη.
Δεν πειράζει.
Πρέπει να ξέρεις ότι μαθαίνουμε και μέσα από τα λάθη μας.
Άλλωστε λάθη δεν κάνουν εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα.
Δηλαδή οι τεμπέληδες.
Θέλεις να ανήκεις στην κατηγορία των τεμπέληδων;
Όχι βέβαια !
Γι’ αυτό συνέχισε, προχώρα, έστω και με λίγα λάθη στην αρχή, σε λίγο θα γίνεις άριστος!

Αγαπητέ φίλε μαθητή
Σου δίνω τις παρακάτω ασκήσεις.
Εσύ πρέπει να προσπαθήσεις να τις λύσεις και να μας τις παραδόσεις μέχρι τις ../../..
Πρέπει να γνωρίζεις ότι αν στην μελέτη σου έχεις λίγες ή πολλές αξεπέραστες απορίες, αντί να δυσανασχετείς, να εκνευρίζεσαι και να απογοητεύεσαι,
μπορείς να μας ρωτήσεις στο φροντιστήριο μέχρι 1000 φορές και ακόμα παραπάνω μέχρι να σου λυθούν γιατί στόχος όλων μας είναι η δική σου επιτυχία.

Το πρώτο ανοιχτό Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο της χώρας μας

Τα Φροντιστήρια ΕΙΡΜΟΣ δημιούργησαν το πρώτο ανοιχτό Ηλεκτρονικό Φροντιστήριο της χώρας μας το 2000. Τα ΜΜΕ έχουν αφιερώσει πολλές φορές χρόνο προκειμένου με θετικά σχόλια να παρουσιάσουν το έργο του ηλεκτρονικού φροντιστηρίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

Παρουσιάσεις στον Τύπο

ΤΑ ΝΕΑ (Ολοσέλιδη σχεδόν αφιέρωση)
02/11/06
ΔΩΡΕΑΝ…ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
Ηλεκτρονικά ιδιαίτερα μαθήματα για τους μαθητές Λυκείου

Η Καθημερινή (Ειδική Εκδοση)
10/09/02
ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το πρώτο on line  φροντιστήριο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου είναι γεγονός. Τα μαθήματα του είναι δωρεάν και αφορούν τα περισσότερα από τα φροντιστηριακά μαθήματα όλων των τάξεων. Συμπληρώστε τα κενά σας, λύστε ασκήσεις και απαντήστε σε ερωτήσεις ανοικτού τύπου, πολλαπλής επιλογής και σύζευξης.

Η Καθημερινή (Ειδική Εκδοση)
01/09/01
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης on-line. Ασκήσεις και θέματα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Επίσης πολλοί καθηγητές του φροντιστηρίου μας έχουν  προσκληθεί και  έχουν δώσει  πολλές  συνεντεύξεις σε  Ραδιοφωνικούς  σταθμούς και σε ενημερωτικές  εκπομπές της τηλεόρασης.

Συμπληρωματική διδασκαλία

Στα Φροντιστήρια ΕΙΡΜΟΣ  όσοι μαθητές στα διαγωνίσματα λαμβάνουν βαθμό  μικρότερο του 15 παρακολουθούν έκτακτο μάθημα με τον καθηγητή του μαθήματος για να συμπληρώσουν τα τυχόν κενά τους.