Ιστορικό

Λίγα λόγια από την Ιστορία μας

Τα Φροντιστήρια ΕΙΡΜΟΣ ιδρύθηκαν από τον μαθηματικό  Κώστα Γουργιώτη, υπότροφο του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από τον επίσης μαθηματικό Βαγγέλη Θεοδωράκο.

Στα φοιτητικά τους χρόνια, οι δύο παραπάνω φίλοι και συμφοιτητές, παρέδιδαν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές και φοιτητές για να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που απαιτούσε τότε η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο.

Μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο, έχοντας αποκτήσει μεγάλη διδακτική εμπειρία, αποφάσισαν το 1970 και ίδρυσαν στο κέντρο των Αμπελοκήπων, στην Αθήνα, στην οδό Έσλιν 10,  Φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, με τον διακριτικό τίτλο, Φροντιστήρια «ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ».

Η αγάπη και το πάθος των ιδρυτών να πετυχαίνουν  τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους μαθητές τους, σε όλες τις εξεταστικές βαθμίδες,  έκαναν  πολύ γρήγορα  το φροντιστήριο γνωστό σε όλους τους Αμπελοκήπους και όχι μόνο.

Σχεδόν όλοι οι μαθητές των Αμπελοκήπων φοιτούσαν στα  Φροντιστήρια «ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ».

Η ευθύνη του λειτουργήματος που υπηρετούσαν οι ιδρυτές μεταλαμπαδευόταν  σε κάθε νέο εργαζόμενο καθηγητή στο φροντιστήριο με γνώμονα ότι:

Οι γονείς μας τιμούν και μας εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτής της τιμής και να προσπαθήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και την εφευρετικότητά μας να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά τους, ανώτερο των προσδοκιών τους. Αυτό γινόταν Ευαγγέλιο  όλων των καθηγητών.

Το 1983 ίδρυσαν παράρτημα στην οδό Βελεστίνου 31 και το 1994 τα Φροντιστήρια «ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ» μεταφέρθηκαν στο ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Πανόρμου 54 και για να συντομευθεί ο διακριτικός τίτλος  μετονομάστηκαν σε Φροντιστήρια «ΕΙΡΜΟΣ» με τους ίδιους ιδρυτές, την ίδια ακριβώς σύνθεση καθηγητών και το ίδιο πάθος για επιτυχίες.

Σήμερα τη Διεύθυνση του Φροντιστηρίου ΕΙΡΜΟΣ  έχουν αναλάβει οι κύριοι Ζορμπάς Λεωνίδας (Φυσικός) και Θεοδωράκος Βαγγέλης (Μαθηματικός).

Οι καθηγητές μας

Ανδρίτσου  Μαρία – Φιλόλογος
Ζορμπάς Λεωνίδας – Φυσικός
Καμαρινός Γιώργος- Φυσικός-Πληροφορική
Καραγιάννης  Στάθης – Χημικός
Καρακάξης  Οδυσσέας – Μαθηματικός
Καραστάθη Χριστίνα –Φιλόλογος
Λιανός Αλέξης – Μαθηματικός
Ξαρχάκου Βίκυ – Φιλόλογος
Οικονομόπουλος Κώστας – Φιλόλογος
Παπουτσάκη Φράνσυ- Οικονομολόγος
Πικραμένος Γιάννης – Βιολόγος
Τουρουντούς Βαγγέλης -Μαθηματικός

Τα Φροντιστήρια «ΕΙΡΜΟΣ» στα 48 χρόνια λειτουργίας τους έκτισαν σιγά σιγά και με μεθοδικότητα ένα μοναδικό σύστημα οργάνωσης και εκπαίδευσης.

Ο κάθε μαθητής μας, με τη φροντίδα όλων των καθηγητών μας και με καινοτόμες μεθόδους, αυξάνει  ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του για μάθηση , βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογία του στο σχολείο και εμπεδώνει ακόμα καλύτερα την  ύλη που είναι απαραίτητο εφόδιο για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Με σεβασμό

Η Διεύθυνση του Φροντιστηρίου ΕΙΡΜΟΣ